MAN België
Terug naar het overzicht

VRD Logistiek en MAN. Partners in duurzaam transport.

01.10.2024 Truck,  Services

Familiebedrijf VRD Logistiek, met hoofzetel in Temse, is van vele markten thuis en biedt naast nationaal en internationaal transport van containers eveneens gespecialiseerde 24u-distributie naar bedrijven verspreid over de Benelux aan.

Met MAN kan het bedrijf terugblikken op een jarenlang partnership, een samenwerking die recentelijk opnieuw werd bevestigd met de aankoop van een elektrisch aangedreven MAN eTGS truck, tijdens de IAA 2024 vakbeurs te Hannover.

Dat VRD resoluut kiest voor duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen is geen nieuw gegeven wetende dat het bedrijf reeds in 2020 één van de eerste elektrische MAN eTGM’s inschakelde voor distributievervoer, een voertuig waar ze voor het eerst mee kennismaakten op de IAA 2018. De geschiedenis herhaalt zich nu want het was ditmaal tijdens de IAA 2024 dat VRD tekende voor de bestelling van een nieuwe MAN eTGS 28.449 met NN cabine, een truck die volledig beantwoordt aan de nieuwste stand van zaken op het vlak van elektrische aandrijftechnologie en assistentiesystemen. Uitgerust met 5 batterijen heeft deze MAN eTGS een rijbereik van maar liefst 450 km, zonder tussentijdse oplaadbeurt. Ideaal dus voor de transporttaken die VRD voor ogen heeft. Verdere ondersteuning en service zullen opnieuw worden verleend door MAN Garage Lockefeer uit Sint-Niklaas. Eerder dit jaar, meer bepaald in de zomer, bestelde VRD reeds 20 MAN dieselvoertuigen, zijnde 19 MAN TGX 18.480 en 1 MAN TGS 26.360. Deze zullen nog dit jaar worden afgeleverd, de levering van de MAN eTGS is voorzien voor het najaar van 2025.

Een bewuste keuze aldus Liesbeth Van Raemdonck (Project Manager bij VRD) die samen met haar broer Matthias Van Raemdonck de nieuwe generatie binnen het gerenommeerd familiebedrijf vertegenwoordigt: “We kiezen bewust voor een geleidelijke energietransitie op basis van realistische objectieven, rekening houdende met de evolutie van de nieuwe technologieën en bijhorend extra kostenplaatje. Zo kunnen we de investeringen in ons wagenpark, laadinfrastructuur en gebouwen bedachtzaam aanpakken.”

Fotolegende (van links naar rechts):

Stijn Tielens – Managing Director MAN Truck & Bus Belgium

Matthias Van Raemdonck – Management VRD

Liesbeth Van Raemdonck – Project Manager VRD

Raoul Van Raemdonck – CEO VRD

Mikael Van Cauter – Sales Director Truck MAN Truck & Bus Belgium

24.10.2024 | Bus
Of het nu in de stad is of op het platteland - de MAN Lion's City 12 E LE kan het allebei moeiteloos aan. Naast zijn flexibiliteit scoort hij ook met zijn duurzaamheid, die nu ook indruk heeft gemaakt op de jury van internationale vakjournalisten voor de Sustainable Bus Awards (Sby). De eerste volledig elektrische bus met lage instap van MAN won de award in de categorie ‘Intercity’.
Meer
24.10.2024 | Truck
Een nieuw tijdperk bij MAN Truck & Bus is begonnen: het bedrijf startte met de levering van zijn volledig elektrische zware vrachtwagens. In Leipzig werd de allereerste vrachtwagen van 40 ton door Friedrich Baumann, lid van de Raad van Bestuur voor Sales bij MAN, overhandigd aan autoleverancier DRÄXLMAIER Group. In de toekomst zal DRÄXLMAIER de MAN eTGX inzetten om batterijen voor de Porsche Macan Electric emissievrij naar de Porsche-fabriek in Leipzig te vervoeren.
Meer
01.10.2024 | Services,  Truck
Familiebedrijf VRD Logistiek, met hoofzetel in Temse, is van vele markten thuis en biedt naast nationaal en internationaal transport van containers eveneens gespecialiseerde 24u-distributie naar bedrijven verspreid over de Benelux aan.
Meer